Zuschlag: így szerezte a fekete pénzeket az MSZP

Zuschlag: így szerezte a fekete pénzeket az MSZP

Forrás: M1 Híradó | 2014. 04. 02. 19:59:00

Zuschlag János szerint vállalkozóktól, vagy különböző üzletekből, pályázatokból visszaadott összegekből származhatott az MSZP fekete kasszája. A volt szocialista politikus erről az Összefogás Párt tényfeltáró fórumán beszélt. A rendezvényre meghívták Gyurcsány Ferencet, Mesterházy Attilát és Szigetvári Viktort is; mivel a politikusok nem mentek el, hasonmás bábukkal helyettesítették őket.

Aki nem jött el magától, azt elhozták – legalább is egy életnagyságú bábu formájában – az Összefogás Párt gyanús pártpénzekről szóló tényfeltáró fórumára. Meghívták Gyurcsány Ferencet és az általa korábban irányított Gyermek-, Ifjúsági és Sportminisztérium volt vezetőit – köztük Mesterházy Attilát, a baloldali összefogás miniszterelnök-jelöltjét is – de egyikük sem érkezett meg a rendezvényre, ezért bábukkal helyettesítették őket a szervezők.

Ott volt viszont a fórumon Zuschlag János, aki 6 év után, tavaly ősszel szabadult a börtönből. A volt MSZP-s országgyűlési képviselőt és társait azért ítélték el, mert több tízmillió forintnyi pályázati pénzt használtak fel szabálytalanul. Zuschlag Jánost az Összefogás Párt miniszterelnök-jelöltje, Szepessy Zsolt kérdezte többek között arról, honnan származhattak a szocialista párt – ahogy fogalmazott – fekete pénzei.

A volt szocialista politikus szerint ezeket a pénzeket önként adták vállalkozók a pártnak, vagy különböző üzletekből, beruházásokból, pályázatokból kapott vissza nagyobb összegeket az MSZP. Azt mondta: az összegeket “nejlonzacskóban, papírzacskóban, utazótáskában vagy alkoholos üvegek díszdobozában adták át.

Az elmúlt időszakban több baloldali politikus is cáfolta Zuschlag János szavait; azt mondták, hazudik, egy szó sem igaz abból, amit állít. Zuschlag János szerint, ha ez így lenne, akkor el mertek volna jönni a tényfeltáró fórumra. A volt MSZP-és politikus hozzátette: állításainak valódiságát az is igazolja, hogy: még egy baloldali politikus sem jelentette fel.

A fórum végén a résztvevők kezet fogtak a Gyurcsány Ferencet jelképező bábuval, majd közös fotót is készítettek vele.

Vélemény, hozzászólás?