Vitorlásverseny a Hejőkeresztúri tavon

Flottabajnokságon a miskolciak

2014-07-18

vitorlashajok.jpg

Az idény legrangosabb vitorlásversenyét rendezik meg a hét végén a Hejőkeresztúri-tavon. A 3. sikló flottabajnokságon népes mezőnyök indulására számítanak.

A vetélkedés pénteken délelőtt 10 órakor kezdődik, amikor a finn hajóosztály képviselői nekivágnak az első futamnak. Természetesen a viadalon valamennyi miskolci klub is képviselteti magát, és a résztvevőktől ezúttal is jó szereplés várható. Tavaly például a sikló hajóosztályban Lukács András (Miskolc Mályi Vitorlás Sport Club) bizonyult a legjobbnak. A sikló 4.7-es hajóknál még szebb bizonyítványt lehetett kiállítani, ugyanis az MMVSC sportolói foglalták el a dobogó mindhárom fokát: Földi Zsófia győzött, Földi Szonja lett a második, míg a harmadik helyen Dankó Miklós érkezett célba.

– Reméljük, hogy a szélviszonyok megfelelőek lesznek, és valamennyi tervezett futamot le tudjuk bonyolítani – mondta érdeklődésünkre Csorba Dávid, a házigazda MMVSC versenyfelelőse. – Elképzelésünk szerint kilenc futamot bonyolítunk le, átlagos elosztásban napi hármat, de ez változhat. Három hajóosztályban írtuk ki a küzdelmet, tavaly a finn bizonyult a legnépesebbnek, ahol 18 hajó nevezett. Az előnevezés ideje csütörtökön éjfélkor jár le, de ha ezt valaki lekési, akkor sincs gond, mert lesz lehetőség a helyszíni nevezésre is. Erre a Hejőkeresztúri Vitorlás Sport Egyesület telephelyén kerülhet sor, ahol pénteken reggel 8 és 8 óra 45 perc között várjuk a jelentkezőket.

A tavalyi viadal máig emlékezetes, ugyanis az ország több pontjáról érkeztek résztvevők, és most is várnak megyén, illetve régión kívülieket is. A miskolciak közül az MMVSC és a Justitia SE sportolóitól várható a legjobb szereplés. A múlt heti megyei bajnokság remek alkalmat kínált a flottabajnokságra való felkészüléshez, így az indulók tulajdonképpen lendületből állhatnak rajthoz.

A sikló és a sikló 4.7-es hajóosztályokban a verseny országos bajnokságnak is számít, míg a finn hajóosztályban ranglista viadalról van szó, amelyben a résztvevők szaporíthatják pontjaik számát.

D. L.

minap.hu

Vélemény, hozzászólás?