Világvége: az új dátum 2880. március 16.

Világvége: az új dátum 2880. március 16.

 
Tenessee-ből szóltak, hogy nyolcszáz év múlva már nem kell tartós tejet venni, kilométer átmérőjű meteor tart felénk.

Csodálatos dolog a világűr, csak sajnos van egy olyan tulajdonsága, hogy veszélyes. Kutatók Tenessee-ből figyelmeztettek, hogy egy akkora aszteroida keresztezheti a Föld pályáját 800 év múlva, ami akár a teljes bolygó pusztulását is magával hozhatja.

asteroid_animation

Egyelőre még sok a kérdőjel, mert arra sem tudtak rájönni, hogy mi az, ami egyáltalán egyben tartja a meteort, ugyanis a számítások szerint annak darabokra kéne esnie. Azt mondják, az aszteroida forgásának sebessége miatt azon negatív gravitáció van, tehát ha egy űrhajós landolni tudni a felszínen, nem sokáig nézelődhetne, a forgás miatt egyszerűen kirepülne a világűrbe.

Ha Ön látta ezt a meteort közelről, szóljon valakinek, mert pillanatokon belül vége a világnak. 

Annyit tudni, hogy 15 km/ másodperc sebességgel közeledik, de még így is 800 évbe fog telni, amíg ideér, úgyhogy még nem kell pánikba esni, és a kötelező olvasmányokat is el lehet kezdeni. Az sem biztos, hogy telibe trafálná a Földet, csupán nagyobb az esély rá, mint egy átlagos esetben.

 

Az 1950 DA nevet viselő meteor nem az egyetlen, a Föld számára necces objektum. A NASA közel 1400 aszteroidát monitoroz, ami veszélyes lehet a bolygónkra nézve.

 

Mi vagyunk a harmadik kör, a többi kék kusza vonal a körülöttünk száguldozó aszteroidák útvonalai. (Kép: Daily Mail)

 

Egyébként ha valaki azt hinné, hogy egy átlagos nap nyugis a Föld életében és csak keringünk a Nap körül, hát az csekkolja a NASA ábráját arról, hogy mennyi meteor húz el mellettünk átlagosan, ez alapján kicsit olyan érzése van az embernek, mintha egy ezersávos autópályán kéne átfutni keresztben, bekötött szemmel, hátrafelé.

 

Forrás: Daily Mail

Vélemény, hozzászólás?