Van egy kis gond a Lenovo laptopokkal

Van egy kis gond a Lenovo laptopokkal

Van egy kis gond a Lenovo laptopokkal
Ha mostanában vett Lenovo laptopot, mindenképp olvassa el ezt a cikket, ugyanis lehet, hogy problémái lesznek. A cég egy SuperFish nevű adware-t telepített mindegyikre véletlenül.

Röviden és érhetően: a Superfish a biztonságos kommunikációt veszélyeztette, vagyis ha egy kávézóból internetezik, akkor hiába használ titkosított https-t, a fileok láthatóak. Az eset eljutott az amerikai belbiztonsági hivatalhoz is, akik arra sürgetnek minden Lenovo felhasználót, hogy távolítsa el a programot. Itt található egy részletes angol (de képpel illusztrált) leírás arról, hogy kell eltávolítani a programot: https://malwaretips.com/blogs/superfish-window-shopper-adware/.

Még a biztonsági hiba nélkül is elég zavaró a program, hiszen arra találták ki, hogy eltérítse a Google kereséseket és még több hirdetést jelenítsen meg a találatok között. A Lenovo most mindent megtesz azért, hogy felhasználói élményt és a rossz reputációt helyrehozza. Szerveroldalon már januárban lelőtték a Superfish-t, ami egy jó lépés volt, de a biztonsági problémát még nem oldja meg, ezért kiadtak egy sor automatikus eszközt, ami eltakarítja a gépünkről a nem kívánt programot. Ezeket itt lehet letölteni: https://support.lenovo.com/us/en/product_security/superfish_uninstall.

Szóval ha mostanában vett Lenovo laptopot, cselekedjen gyorsan akár a manuális, akár az automata rendszerrel.

boon.hu

Vélemény, hozzászólás?