Unja a szárazföldet? Épül az úszó város!

Unja a szárazföldet? Épül az úszó város!

freedom_ship
Ha a floridai Freedom Ship International cég megvalósítja a tervét, akkor hamarosan elhagyhatjuk az unalmas szárazföldet és a tengereken, óceánokon élhetünk.

A 10 milliárd dollárod Free Ship projekt lehetővé tenné lakóinak, hogy a vízen éljenek. A tervük, hogy egy 1370 méter hosszú és 228 méter széles hajót építsenek, ami mindent tartalmazni fog, ami a hétköznapi életvitelhez szükséges. A befogadóképessége 40,000 fő lesz.

A gyerekeknek lesz óvoda és iskola, egészen a 12. osztályig. A lakók teljes körű egészségügyi ellátást is kapnak, valamint szórakozhatnak a kaszinóban, vásárolhatnak vagy múzeumba járhatnak. Hogy ez mint elférjen, a hajót 25 emeletesre tervezték. A Freedom Ship International weboldala szerint ez a tökéletes hely az életre és a munkára. A hajó 2 évente kerüli meg a Földet és minden fontosabb városnál (pl. New York, Hong Kong, Sydney) megáll, így bőven lesz szárazföldi látnivaló is. Lényegében olyan ez, mint egy véget nem érő hajós kirándulás. Amint a cég megszerzi a szükséges tőkét, már kezdik is a hajó építését. Arról egyelőre nem nyilatkoztak, hogy mennyibe kerülne egy lakás ezen a szuper járgányon.

https://www.freedomship.com/

Vélemény, hozzászólás?