Újabb videó a neten: ez csak a kezdet?

Újabb videó a neten: ez csak a kezdet?

Forrás: MTI | 2013. 11. 30. 21:00:02

A közszférában dolgozók egyik szakszervezetének Orbán Viktorhoz címzett üzenete a tavalyi diáktüntetések idején készült egyik videóra emlékeztet, de a főtitkár szerint ez csak véletlen egybeesés lehet. A Híradó információi szerint a mostani videó egy nagyobb akció kezdete: a baloldali pártokhoz közel álló szakszervezetek kormányellenes megmozdulásokat szerveznek, hogy ezzel támogassák az ellenzék választási kampányát.

nk

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Csütörtökön került fel az internetre az a videoüzenet, amelyben a Magyar Köztisztviselők, Közalkalmazottak és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezetének női tagjai a miniszterelnöknek üzennek. Szerintük 210 ezer közalkalmazott havi nettó 70 ezer forintnál is kevesebbet keres, ráadásul 6 éve nem emelték a fizetésüket sem. Ezt a problémát személyesen akarják megbeszélni a miniszterelnökkel, ezért tárgyalni szeretnének vele.

Tavaly decemberben, a felsőoktatási átalakítások miatti diáktüntetések idején is megjelent egy videó, és a két felvétel között meglehetősen sok a hasonlóság: a stílus, a hangulat, sőt, a képi megvalósítása is elég egyforma. A tavalyi filmet – az interneten található leírás szerint – a Hallgatói Hálózat aktivistái és más diákok készítették. Ők is a miniszterelnöknek üzentek, és az akkori felvételen az a Barabás Richárd is szerepel, aki azóta már a Bajnai Gordon-féle Együtt-PM-ben politizál.

A két videó közötti hasonlóság miatt a Híradó kereste a Hallgatói Hálózatot és az Együtt-PM-et is, hogy van-e közük az új felvétel elkészítéséhez. A Bajnai Gordon vezette választási szövetség azt írta, nem tudják, hogy ki készítette ezeket a felvételeket és nincs közük az MKKSZ videóüzenetéhez, a diákszervezet pedig azt közölte, nem ők készítették a felvételt.

Véletlenek persze vannak, nyilvánvalóan ez is az lehet- mondta a Híradónak Boros Péterné, a szakszervezet főtitkára, akinek fogalma sincs arról, a két videó miért hasonlít annyira, hiszen az ötlet és a mondanivaló is tőle származik. A felvételt természetesen profi szakemberekkel készíttették el, a szereplők pedig, akik a videóban névvel vállalták mondanivalójukat, a tagok közül kerültek ki – hangsúlyozta a szakszervezeti vezető.

A Híradó információi szerint a mostani videó egy nagyobb akció kezdete: a baloldali pártokhoz közel álló szakszervezetek kormányellenes megmozdulásokat szerveznek, hogy ezzel támogassák az ellenzék választási kampányát.

A kormány egyébként már válaszolt is a videóra. A Magyar Távirati Irodához szombaton eljuttatott közleményükben azt írták: a kormány nyitott a megbeszélésre a közalkalmazottak képviselőivel. Emlékeztettek: Európa más országaival ellentétben úgy tették rendbe az ország pénzügyeit, állították növekvő pályára a gazdaságot, hogy közben nem csökkentetták a közszféra bérét és létszámát.

Vélemény, hozzászólás?