Újabb Simon-ügyre gyanakszik a Jobbik

Újabb Simon-ügyre gyanakszik a Jobbik

Forrás: M1/Híradó | 2014. 03. 17. 21:11:00

Vagyonosodási vizsgálatot kezdeményez a Jobbik pécsi szervezete az MSZP egyik Baranya megyei vezetője ellen, mert felmerül a gyanú, hogy a volt országgyűlési képviselő törvénytelenül szerzett több tízmillió forintot. Kőhegyi István szerint, aki minden forintjával el tud számolni, nem követ el bűnt.

Számoljon el a vagyonával – erre szólította fel Németh Zsolt, a Jobbik országgyűlési képviselője Kőhegyi Istvánt, az MSZP egyik baranyai vezetőjét, miután 75 milliója lett a semmiből? címmel jelent meg cikk az egyik pécsi internetes oldalon a szocialista politikusról, aki 2010 előtt országgyűlési képviselő is volt. Az írás azt állítja, Kőhegyi Istvánnak egy néhány évvel ezelőtti vagyonnyilatkozata szerint még több tízmilliós tartozása volt, most viszont 70 millió forintnál is több van a számláján. A portál szerint legalábbis ezt igazolja egy nyilvánosságra került, Kőhegyi István Zsolt névre szóló 2013-as banki egyenlegközlő. Azt is írják, hogy Kőhegyi István egy kisebb terepjáróját egy drágább luxus dzsipre cserélte.

A Jobbik szerint felmerül a gyanú, hogy Kőhegyi a pénzt nem törvényesen szerezte, ezért vagyonosodási vizsgálatot kezdeményeztek a NAV-nál. 2010-ben amikor lejárt a képviselői mandátuma, saját bevallása szerint 2 millió forinttal rendelkezett majd kicsivel később már majdnem 70 millió forintot találhatunk különböző offshore utalásokon keresztül az állítólagos bankszámláin, ami arra enged következtetni, hogy hasonló üggyel állunk szembe, mint azt Simonnál is láthattuk – jelentette ki a jobbikos Németh Zsolt. Kőhegyi közleményében úgy reagált: nem bűn magyarországi bankszámlán olyan megtakarítást tartani, amivel az illető el tud számolni. Viszont büntetőfeljelentést tesz, mert szerinte feltörték az emailfiókját és személyes adatokat, valamint banktitkokat hoztak nyilvánosságra.

Vélemény, hozzászólás?