Tapolca: eddig közel egymilliárd forint fejlesztésre

Tapolca: eddig közel egymilliárd forint fejlesztésre

2013-10-20 09:03

tapolca_latvanyterv_2.jpg

Ebben az évben és jövőre már közel egymilliárd forint áll rendelkezésre a Miskolctapolcai Strandfürdő fejlesztésére. Az első ütem tervei elkészültek, az úszómedence és kiszolgáló létesítményeinek kivitelezésére vonatkozó közbeszerzés pedig a végén jár.

Az október 11-ei Magyar Közlönyben jelent meg a kormánydöntés arról, hogy 2012-es minisztériumi maradványösszegek terhére 420 millió forintot csoportosítanak át Tapolca fejlesztésére. Így tehát a beruházásra a jövő évi, a költségvetési tervezetben előirányzott 500 millió forinttal együtt, már közel egymilliárd forint áll rendelkezésre.

A döntés kapcsán, érdeklődésünkre Kriza Ákos polgármester elmondta: a beruházás előkészítése jó ütemben halad, elkészültek a tervek, az úszómedence és kiszolgáló létesítményeinek kivitelezésére vonatkozó közbeszerzés pedig a végén jár. Az árajánlatok beérkeztek, az eljárás tárgyalási szakaszban van.

tapolca_latvanyterv.jpg

– Az első ütemben egy 50 x 25 méteres medence épül meg, amely nemcsak strandolásra, hanem nemzetközi úszó- és vízilabdaversenyek megtartására is alkalmas lesz – beszélt a konkrétumokról a polgármester. – Nyolcszáz néző befogadására alkalmas lelátó is készül a medence mellett. A régi fürdőépületeket teljesen felújítjuk, valamint wellness-részleget is kialakítunk. A szolgáltatásokat egész évben igénybe lehet majd venni.

A tervek szerint már jövőre elkészülnek az első ütemmel. A második (2014–2015) és harmadik (2015–2016) ütemben pedig újabb medencékkel és látványelemekkel bővül a strand, amely igazi kikapcsolódást nyújt majd a miskolciaknak és a vendégeknek.

tapolca_131017_ja_5.jpg

Az említett határozatban az is szerepel: a kormány megbízta a nemzetgazdasági minisztert, gondoskodjon arról, hogy a fejlesztés támogatásához szükséges költségvetési forrás az ütemtervnek megfelelően rendelkezésre álljon a költségvetési években. Ennek kapcsán Sebestyén László, a fejlesztés miniszteri biztosa hangsúlyozta: folyamatos tárgyalásban vannak a nemzetgazdasági minisztérium pénzügyi illetékeseivel.

– Úgy tervezzük, hogy az egyes ütem megvalósításával párhuzamosan már folyjon a kettes előkészítése. És ami elkészült, azt át is adjuk, hogy minél hamarabb élvezhessék a miskolciak a bővülő lehetőségeket – mondta a miniszteri biztos. Hozzátette: a város polgármesterének és a kormánypárti országgyűlési képviselőknek nagyon sok munkájuk van benne, hogy itt tart a fejlesztés.

tapolca_latvanyterv_1.jpg

– Ha megkapjuk a választópolgári felhatalmazást, és a magyar gazdaság is tudja teljesíteni az elvárásokat, akkor mindenképp végigvisszük ezt a kormány által is támogatott beruházást. Én személy szerint minden követ megmozgatok annak érdekében, hogy a kor követelményeinek megfelelő, élmény- és látványelemekkel, wellness-részleggel gazdagított, és energiatakarékos, tehát minimalizált költségekkel működő strandja legyen a miskolciaknak – szögezte le Sebestyén László.

minap.hu
Fotó: Juhász Á.

Vélemény, hozzászólás?