Selyemrét: a viharkárok ellenére is tartják a határidőt

Selyemrét: a viharkárok ellenére is tartják a határidőt

 

selyemret_sajtaj_130625_ja_22.jpg

A Selyemréti Strandfürdő területén is károkat okozott a hétfő esti vihar. A fürdőt üzemeltető társaság vezetője szerint, bár a föld felázott, és a medencék fúgázása is megsérült, a kivitelező mindent megtesz azért, hogy tartani tudja a július 1-jei határidőt.

A Selyemréti új medencéknél tartott bejáráson Czinkné Sztán Anikó, a Miskolci Turisztikai Kft. ügyvezetője elmondta, a hétfő esti vihart követően több kárt is észleltek a munkaterületen, a kedd reggel történt bejáráson.

selyemret_sajtaj_130625_ja_1.jpg

– A munkaterület teljesen felázott, egy része még annak a területnek is vízben áll, ahol a napokban terítették le a gyepszőnyeget. Ezt a részt fel kell bontani, és a területre humuszt, valamint földet kell hordani, hogy feltöltsük. Ahhoz, hogy mindezt elvégezzük, szikkadnia kell a területnek, mert jelenleg nemhogy munkagéppel, de még száraz lábbal sem lehet rálépni – mondta.

Hozzátette, a nagymedencében is olyan hibákat észleltek, mely hétfőn napközben még nem mutatkoztak – erről a tegnap készült jegyzőkönyv is tanúskodik.
– A medence lépcsőinél a fúgázásban találtunk viszonylag nagy lyukakat, szinte minden lépcsőn, vélhetően az esővíz mosta ki az anyagot. Az érintett szakaszokat most újra kell fúgázni, aminek a technológiai kiírás szerint három napos szárazási időre van szüksége, és csak azt kővetően indulhat a medencék próbaüzeme – mondta az ügyvezető.

selyemret_sajtaj_130625_ja_16.jpg

Czinkné Sztán Anikó elmondta, a bejárást követően reggel a kivitelezővel, a MIK Zrt.-vel és a műszaki ellenőrzéssel egy rendkívüli megbeszélést tartottak, ahol átüzemezték a még hátralévő tennivalókat, a kivitelező pedig minden elkövet annak érdekében, hogy a strand megnyílhasson.

T. Á.
Fotó: Juhász Á.

minap.hu

Vélemény, hozzászólás?