Öt autó vonult – de nem volt tűz az Avason

baleset_tuzolto_auto_130430_fkcs_8
minap.hu
|
2014. november 04. 19:38
|
frissítve: 2014. november 04. 19:39
Öt szirénázó autó verte fel kora este a Testvérvárosok útja csöndjét. A két tűzoltó- és három rendőrautó tűzhöz vonult – ám azt nem találtak. A hamis bejelentőnek sokba kerülhet ez a „kis móka”.

Gyakran hallani szirénát az Avason, öt autó vonulása azonban mindenképp felhívja magára a figyelmet. Kedd este szerencsére nem volt baj. Dojcsák Dávid, a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság szóvivője érdeklődésünkre elmondta, tűzhöz vonultak a tűzoltók és a rendőrök, de azt nem találtak a jelzett helyszínen, a hívás szándékosan megtévesztő bejelentés volt.

A fölösleges kivonulás sokba kerül a hatóságoknak, megterhelő a munkatársaknak, ráadásul elvonja az erőket onnan, ahol esetleg tényleg baj van. Ezért aki hamis tűzjelzést ad, az szabálytalanságot követ el, ellene szabálysértési feljelentést lehet tenni, illetve tűzvédelmi helyszíni bírságot lehet kiszabni.

Hogy a keddi bejelentő személye már ismert-e, azt egyelőre nem tudjuk, viszont a 112-es hívásfogadó központok rendszere akkor is kijelzi a hívószámot, ha azt a hívó letiltotta. Ennek segítségével már bombával fenyegetőket is sikerült elfogni.

Vélemény, hozzászólás?