Önbíráskodó taxisofőrt fogtak el

Önbíráskodó taxisofőrt fogtak el

taxis

A rendelkezésre álló adatok szerint egy ír állampolgárságú férfi taxit hívott az éjszakai órákban a Sziget Fesztiválhoz, hogy onnan hazavitesse magát. A taxis az ír állampolgárt elvitte a Margit szigeten lévő szálláshelyére, de miután nem tudott kártyával fizetni, elindult vele egy pénzkiadó automatához. A sértett a viteldíj kifizetésére levett 20.000 forintot és kérte a taxist vigye vissza szálláshelyére. A taxis közölte, hogy csak akkor viszi vissza, ha 25.000 forintot fizet a fuvarért. A sértett az összeget sokallta és kérte a taxi sofőrjét, vigye a rendőrségre, ahol rendezik a problémát. A taxis ezt követően a sértettet megütötte és egy ismeretlen, hegyes vidékre vitte, ahol közölte vele, hogy csak akkor jut vissza a városba, ha a 25.000 forintot kifizeti. A sértett ettől megijedve a pénzt átadta a taxisnak, aki ezt követően a sértettet kirángatta a gépjárműből és elhajtott. A sértett hosszas gyaloglást követően bement a rendőrségre és feljelentést tett.

A rendőrök a bevezetett nyomozati cselekmények és adatgyűjtések eredményeként beazonosították az elkövetéssel megalapozottan gyanúsítható D. József 45 éves budapesti férfit, akit gyanúsítottként hallgattak ki.

A BRFK III. kerületi Rendőrkapitánysága önbíráskodás bűntett megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást D. József 46 éves budapesti lakossal szemben.

 

A rendőrök önbíráskodás miatt, továbbá öt esetben kábítószer birtoklás és egy garázdaság miatt intézkedtek.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság munkatársai öt esetben (három magyar, kettő olasz állampolgárral szemben) intézkedtek kábítószer birtoklás gyanúja miatt. A személyekkel szemben – egy magyar állampolgár kivételével – a Sziget Fesztivál területén intézkedtek a rendőrök, mert viselkedésükből arra lehetett következtetni, hogy kábítószert fogyasztottak. Egy 32 éves magyar állampolgárságú férfival szemben a rendőrök a Budapest III., Búza utcában intézkedtek kábítószer-birtoklás miatt.  A rendőrök mind az öt főt előállították és gyanúsítottként hallgatták ki.

A rendőrök 2016. augusztus 13-án intézkedtek egy brit állampolgárral szemben, aki a rendezvény egyik biztonsági szolgálatának munkatársára támadt, mert a biztonsági ember – tekintettel arra, hogy nem megfelelő karszalaggal akart a rendezvényre bemenni – azt le akarta vágni kezéről. A férfit a rendőrök elfogták, előállították és gyanúsítottként hallgatták ki.

A rendőrök 2016. augusztus 13-án 14 óra 45 perckor elfogtak egy kifosztás miatt körözött 20 éves kecskeméti férfit is.

Budapesti Rendőr-főkapitányság

Vélemény, hozzászólás?