Nem találják Gyurcsány cégének tanácsadói munkáit Pakson

Nem találják Gyurcsány cégének tanácsadói munkáit Pakson

Forrás: M1 Híradó | 2014. 02. 12. 20:33:01
Semmiféle dokumentációt nem sikerült fellelni arról, hogy a Gyurcsány Ferenc érdekeltségébe tartozó cég milyen tanácsadói tevékenységet végzett a Paksi Atomerőműnek – ezt közölte az erőmű szerdán a Híradóval.

A Magyar Nemzet írta meg először, hogy a Gyurcsány Ferenc tulajdonába tartozó Altus csoport egyik cége, az Agóra Marketing Kft. havi nyolcmillió forintot vehetett fel a Paksi Atomerőműtől. A lap szerint összesen 80 millió forintot kapott Gyurcsány Ferenc cége 1997-ben és 98-ban. Tanácsadás volt a feladatuk, valamint az atomerőmű távlati céljaihoz kapcsolódó közvélemény-formáló tevékenység.

A Híradó múlt szerdán arra volt kíváncsi, vajon arra kapott-e pénzt a Gyurcsány Ferenc érdekeltségébe tartozó cég, hogy népszerűsítse az atomenergiát és a paksi erőmű egy későbbi bővítését. Az Altus tulajdonosa, Gyurcsány Ferenc akkor a vezérigazgatóhoz, saját feleségéhez irányította a Híradót.

„Forduljon nyugodtan az Altus vezérigazgatójához, nem kell messzire menni, merthogy a feleségem. Nyilván tájékoztatni fogja Önt erről” – fogalmazott akkor a Demokratikus Koalíció elnöke.

Dobrev Klárától azt kérdeztük: milyen közvélemény-formáló tevékenységet végzett az Altus csoport egyik cége a Paksi Atomerőműnek? Rákérdeztünk, hogy az atomenergia népszerűsítése feladatuk volt-e? Egyúttal arra kértük Gyurcsány Ferenc feleségét, hogy az atomerőműnek nyújtott tevékenységről fennmaradt írásos dokumentációt bocsássa a rendelkezésünkre.

Dobrev Klára csütörtökön e-mailt írt, amelyben hozzájárult ahhoz, hogy a Paksi Atomerőmű kiadja ezeket a dokumentumokat. Az erőmű akkor azt válaszolta: nem találják az említett szerződést, és azt is írták, hogy elkezdik keresni a kommunikációs kiadványokat, amelyeket a cég készített nekik, de ehhez időt kértek.

„Sajnálattal tájékoztatjuk, hogy mindeddig semmiféle dokumentációt nem sikerült fellelni a kérdéses vállalkozás kapcsán” – ezt majdnem egy héttel később írta a Paksi Atomerőmű. A szerdai levélben az is szerepel, hogy „a 17-18 évvel ezelőtti időszakból nem állnak rendelkezésünkre promóciós/kommunikációs anyagok”.

Mivel a Paksi Atomerőmű nem talált semmilyen kommunikációs anyagot, újra megkerestük Gyurcsány Ferenc feleségét, hogy ők adják oda azokat a dokumentumokat, amelyekért – a sajtóhírek szerint – 80 millió forintos megbízási díjat kaptak. Kérésünkre egyelőre nem érkezett válasz.

Vélemény, hozzászólás?