Miskolcon új helyen a fogászati ügyelet

Miskolcon új helyen a fogászati ügyelet

avas_eukozp_fog_130628_fkcs.jpg

Június 29-én, szombattól új helyen, a Szentgyörgy utca 25. szám alatt lévő Avasi Egészségházban működik tovább a fogászati ügyelet, Miskolcon.

A fogászati ügyelet – ahogy eddig – munkaszüneti napokon, heti pihenőnapokon és ünnepnapokon látja el a betegeket.

Miskolc Megyei Jogú Város Önkormányzata feladata a lakosság-közeli, egészségügyi alapellátási tevékenység – többek között a fogászati ügyelet – biztosítása, a megfelelő feltételrendszerek kialakítása, valamint a hatékony működés és ellátásszervezés biztosítása. Az önkormányzat a költség-hatékony és minőségi szolgáltatások, biztosítására törekszik ezért a fenti körülmények figyelembe vételével költözik át a fogászati ügyelet a Miskolc, Csabai kapu 9-11. szám alól az avasi Egészségházba – mondta el érdeklődésünkre Miskolci Róbert, a polgármesteri hivatal egészségügyi és szociális osztályának osztályvezető-helyettese.

Az új, korszerű épületben lévő fogászati ügyeleti ellátás mind a lakosság, mind a feladatot ellátó fogorvosok érdekét szolgálja. A cél az alapellátási feltételek minőségének a javítása, tette hozzá az osztályvezető helyettes, aki szerint amennyiben a működési feltételekben és körülményekben lényeges változás nem következik be, akkor ez is marad a végleges helye.

A fogorvosi ügyelet egyébként csak helyet változtat, működtetésében változás nem történik, azt továbbra is Miskolc Megyei Jogú Város Önkormányzata végzi. Megváltozott viszont az ügyelet telefonszáma, szombattól a 46/303-098 számon érhető el!

H. I.
Fotó: F. Kaderják Csilla

Minap.hu

Vélemény, hozzászólás?