Miskolcon felkészültek a nagy esőre

Miskolcon felkészültek a nagy esőre

2014-05-13 14:55

homokzsak_pakolas_alsohamorban_polgmesterrel_0403_fkcs_17.jpg

Az időjárás-előrejelzések szerint az elkövetkező napokban csapadékos időjárás várható – csütörtökön akár 40 milliméternyi eső is eshet –, ezért a Polgármesteri Hivatal Városüzemeltetési Csoportja elrendelte a Miskolc területén lévő patakmedrek, árvízvédelmi szempontból veszélyeztetett utcák, záportározók, uszadékfogók ellenőrzését, felülvizsgálatát, tisztán tartását, és a mobil belvízszivattyúk előkészítését.

Elrendelték továbbá az árvízvédelmi készenlétet a teherautók, gépkocsivezetők, rakodók számára május 13-án délután 2 órától, május 16-án este 6 óráig. A Városgazda Kft. munkatársai hat deponálási pontot alakítottak ki – Alsóhámorban, Bükkszentlászlón, Perecesen, Lyukóban, a Tópart utcán, illetve a Nagyszilvás-völgyben. Egy-egy raklapra 40 homokzsák került, összességében tehát 920 homokzsákot készítettek elő az árvízi helyzet esetleges kialakulásának megakadályozására.

A polgármesteri hivatal közleménye hangsúlyozza: a deponálási pontokon a homokzsákok a megelőző felkészülést szolgálják, ezért kérik a lakosságot, ezeket ne vigyék el, hanem szükség esetén helyezzék a mederpartra.

A deponálási pontokon elhelyezett homokzsákokon kívül további 1000 megtöltött zsákot tárolnak szükség esetére, a Városgazda Kft. telephelyén.

minap.hu
Fotó: minap-archív

Vélemény, hozzászólás?