Megszűnt a forgalomkorlátozás

Megszűnt a forgalomkorlátozás
minap.hu
Kedden délután megszűnt a forgalomkorlátozás az M30-as autópályán és a 3-as számú főúton Felsőzsolca térségében. A terelésre augusztustól az északi elkerülő építése miatt volt szükség.

elkerulo_ut_1118_1.jpg

A forgalomkorlátozás augusztus közepén lépett életbe. Az ideiglenes terelés november 18-án, délután 14 órakor szűnt meg. Az M30-as autópályáról való lehajtás már az elkészült új csomóponti ágakon történik, mind Miskolc, mind pedig a 3-as és a 37-es számú főút irányába.

A felsőzsolcai bekötő ág új szakaszát is megnyitották, így az M30-as alatti körforgalomból leágazó 3605.sz új úton is lehet már közlekedni.

elkerulo_ut_1118_7.jpg

A miskolci keleti elkerülő csomópont átadásával a 26-os, a 37-es és a 3-as sz. főutakról az M30-as autópálya sebességkorlátozás nélkül, biztonságosan, gyorsan, torlódásmentesen elérhető.  Az útszakaszt rendőri felvezetés mellett helyezték forgalomba.

Mint ismeretes, az északi elkerülő út építése a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. beruházásában valósul meg. A beruházás nettó értéke 13,9 milliárd forint, 85% uniós és 15% hazai forrás felhasználásával. Az elkerülő elsőfokú árvízvédelmi gát, ami a térség településeinek árvízvédelmét is biztosítja. A csaknem 6 km hosszú, kétszer egy sávos út 2015 tavaszára készül el teljesen.

elkerulo_ut_1118_6.jpg

Vélemény, hozzászólás?