Ma megnyílik a fura gömb – a Századok sátra

megnyílik a fura gömb – a Századok sátra
2014. szeptember 19
Pénteken délelőtt 10 órakor kinyitja kapuit Miskolcon a Magyar Nemzeti Múzeum gömbsátra. Nemcsak a tér különleges, hanem az a kiállítás is, ami bent látható: ugyanis egészen szokatlan módon, a legmodernebb vizuáltechnikai megoldásokkal beszél a történelemről.

gombsator_140918_fkcs_1.jpg

Fotó: F. K. Cs.

XXI. századi látványeszközök, világszínvonalú attrakció – történelem, műkincsek, várépítés. Ez mind a Magyar Nemzeti Múzeum (MNM) Századok sátra névre keresztelt vándorkiállítása, ami országjárása keretében szeptember 19–22. között Miskolcon, a sportcsarnok előtt várja az iskolásokat, és mindenki mást.

A gömbsátorba a belépés ingyenes, sőt, mivel elsődleges célja, hogy újfajta szemléletmódjával, különlegességeivel kedvet csináljon a hagyományos(abb) múzeumi tárlatok felkereséséhez is, az iskolás látogatókat megajándékozzák, és a kiállítás szóróanyagának felmutatásával, ez év végéig 20 százalékos kedvezménnyel látogathatják meg az MNM állandó kiállításait.

A tárlat természetesen nemcsak a fiatalok számára lehet érdekes. A különleges látványvilág, a játékok, az interaktív megoldások a technika, a történelem iránt érdeklődő, vagy éppen csak a játékos kedvüket még el nem vesztett felnőttek számára is számos élményt nyújthat.

A gömbsátor négy napon át vendégeskedik Miskolcon, péntektől hétfőig naponta délelőtt 10 és este 8 óra között várva a látogatókat.

minap.hu

Találatok: 2

Vélemény, hozzászólás?