Lezuhant egy Német utasszállító Dél-Franciaországban

Lezuhant egy Német utasszállító Dél-Franciaországban

Lezuhant egy német utasszállító Dél-Franciaországban

Lezuhant egy német utasszállító Dél-Franciaországban

 

Dél-Franciaországban lezuhant a Lufthansához tartozó Germanwings légitársaság Barcelonából Düsselordorfba tartó járata.

Az Airbus A-320-as fedélzetén 142 utas és 6 fő személyzet tartózkodott, összesen 148 ember. Villámsajtótájékoztatóján François Hollande francia elnök azt mondta: nincsenek túlélők.

A francia közlekedési miniszter szerint a zuhanás előtt küldtek vészjelzést a gépről.

A katasztrófa a Francia Alpokban, Digne közelében történt.  A Spiegel azt írja, hogy a helyszín Alpes-de-Haute-Provence közelében van. A francia belügyminisztérium közlése szerint roncsokat találtak a Francia Alpokban Barcelonnette régióban.

A 4U9525 jelzésű járatnak 9:35-kor kellett volna indulnia Barcelonából, de a Flightradar24.com adatai szerint csak 10-kor startolt el. A gépnek 11:55-kor kellett volna megérkeznie Düsseldorfba.

A Germanwings oldala jelenleg nem elérhető, ahogy a düsseldorfi repülőtér honlapja sem.

A Germanwings párszavas első közleménye szerint ők is a médiából értesültek a történtekről, de egyelőre semmilyen saját megerősített információjuk nincs.

Egyelőre semmit nem lehet tudni arról, hogy műszaki hiba, pilótahiba vagy esetleg terrorcselekmény áll a katasztrófa hátterében.

CA22xgnVEAAEOQ8.png

A lezuhant gép útvonala a Flightradar térképén

A Germanwings a Lufthansa csoporthoz tartzozó fapados légitársaság. A cég székhelye Kölnben van, de nagyobb bázisai vannak Stuttgartban, Hamburgban, Berlinben és Düsseldorfban is. A társaság 1997-től a német regionális légitársaságból, a Eurowingsből nőtt ki, 2002-ben lett független cég és ekkor kapta a Germanwings nevet, 2009-ben pedig a társaságot felvásárolta a Lufthansa.

Hardy Mihály, a Budapest Airport szóvivője az Indexnek elmondta: amíg nem tudnak többet a baleset körülményeiről, addig nincs további intézkedés.

Vélemény, hozzászólás?