Kötelező a maszkviselés Miskolc város intézményeiben

2021. október 27. szerda
Kötelező a maszkviselés Miskolc város intézményeiben
Újra ülésezett a miskolci operatív törzs – a helyzetértékelő tanácskozáson a városvezetés, az egészségügyi, katasztrófavédelmi, illetve a szociális és idős ellátás területén dolgozó szakemberek a pandémia alakulását, a legfrissebb fejleményeket és a szükséges teendőket elemezték és vitatták meg.
Az ülésen elhangzott, hogy a rendelkezésre álló adatok szerint az országos folyamatokhoz hasonlóan megyénkben is nőtt a fertőzöttek száma, a vírus terjedése jelenleg az oktatási-nevelési intézményekben figyelhető meg a legmarkánsabban. A megyében az elmúlt időszakban valamivel kevesebb, mint 2000 új megbetegedést regisztráltak, a kórházakban 100 új beteget fogadtak COVID19 miatt.
Miskolc város vezetése éppen ezért mindenkinek azt javasolja, hogy továbbra is rendszeresen mosson kezet, használjon kézfertőtlenítőt, lehetőségeihez mérten tartson megfelelő védőtávolságot másoktól, viseljen maszkot különösen zárt térben és zsúfolt intézményekben, tömegközlekedési eszközökön, üzletekben, közösségi terekben, illetve aki teheti, oltassa be magát a koronavírus elleni valamelyik vakcinával.
Ezzel egy időben pedig elrendelte a kötelező maszkviselést az önkormányzat, a városi cégek, illetve a városi közintézmények munkavállalóinak körében, az ügyfeleknek pedig javasolja a maszkviselést.
Az idős ellátási intézményekben már korábban bevezették a kötelező maszkviselést és szigorították a látogatás szabályait.
A miskolci operatív törzs folyamatosan figyelemmel kíséri a járványhelyzet alakulását, és ha kell, ismét rendszeresen ülésezik majd annak érdekében, hogy minél hamarabb meghozhasson bármilyen szükséges intézkedést, amire jogszabályi lehetősége, felhatalmazása van a miskolciak egészségének védelme érdekében.

Találatok: 30

Vélemény, hozzászólás?