IX.Téli kajak-kenu mérce Tiszaújvárosban

IX.Téli kajak-kenu mérce Tiszaújvárosban

A hétvégén Tiszaújvárosban tartotta meg a Magyar Kajak-Kenu Szövetség a paraszakág téli erőfelmérőjét, amelyen új arcokat fedezett fel a sportág. 9. alkalommal tartotta Téli kajak-kenu mérce elnevezésű versenyét a Tiszaújvárosi Vízi SE, mely tavaly óta az országos regionális Héraklész Fizikai Felmérő bajnokság része is.

Közel mintegy 400 résztvevő mérte össze tudását futás, húzódzkodás, lábemelés, valamint fekvenyomás helyszíneken, forgószínpad szerűen. A 9-18 év közötti utánpótlás korú sportolók Észak-Magyarország és az Észak-Alföldi régió egyesületeiből érkeztek. Miskolc, Tokaj, Tiszaújváros, Tiszafüred, Szolnok, Nagykálló, Hajdúnánás, Polgár, és még Budapestről is. A verseny az országos parakenu erőfelmérő helyszíne is volt egyben.A megnyitón részt vett Hok Csaba, Tiszaújváros önkormányzati képviselője, a kulturális és sportbizottság elnöke, a Tiszaújvárosi Általános Iskola igazgatója is, aki méltatta Tiszaújváros kajak-kenu sportját.A versenyen több korosztályos válogatott is indult, többek között Mozgi Milán, a tokajiak kiválósága is, aki a tavalyi ifjúsági olimpián második helyezést ért el. A nagyszámú résztvevő vastapsa mellett Hok Csaba és Jancsár László köszöntötte őt, valamint edzőjét, Simon Lászlót is. Az eseményen jelen volt Csabai Edvin, a Magyar Kajak-Kenu Szövetség szakmai igazgatója, Weisz Róbert szakági vezetőedző, valamint Molnár Péter, a TVSE kiváló sprintere.

A tél nem múlt el nyomtalanul a paraszakág versenyzőinél sem. Akadt ugyanis olyan – példának okáért a moszkvai világbajnokság aranyérmese, Rozbora András -, aki betegség miatt nem tudott részt venni a felmérőn, a többség azonban jelen volt, versenyzőink jó eredményekkel igazolták, hogy hatékony volt az elmúlt pár hónap.

A húzódzkodásból, fekvenyomásból és mellhezhúzásból álló feladatsorban az A-kategóriások versenyét Suba Róbert nyerte meg, nem mellesleg az összesítésben is ő érte el a legjobb teljesítményt. LTA-ban egy új arc, Horváth Gyula diadalmaskodott, míg TA-ban a világbajnoki bronzérmes Bencze János előtt Suha Miklós nyert. A nőknél Váczi Anita fejlődött rengeteget, ami önbizalomnövelő lehet számára a 2015-ös idényben.

„A legjobbak közül Rozbora András, és a nemrégiben Debrecenben megoperált Juhász Tamás nem volt jelen az eseményen, de akadtak új jelentkezők, köztük egy 2001-es születésű fiatalember is, ami azt mutatja egyre többen ragadnak lapátot. Az eseményen egyébként nagyon jó volt a hangulat, az eredményekkel is elégedettek lehetünk, úgy érzem, egy újabb sikeres esztendő elé néz majd a szakág” – értékelte a látottakat Weisz Róbert, a parakenu szakág vezetője.

https://www.vargakenu.hu

https://www.vargakenu.hu

https://www.vargakenu.hu

„Nagyon jó hangulatú verseny volt ez, a gyerekek küzdeni akarása mellett kiemelném a profi lebonyolítást, hiszen tökéletes helyszíneket biztosítottak ehhez a felmérő versenyhez” – mondta Csabai Edvin.

Vélemény, hozzászólás?