Ismerje meg az emberiség legnagyobb kalandját, az űrhajózást! Velem!

Ismerje meg az emberiség legnagyobb kalandját, az űrhajózást! Velem!  Megtisztelő és büszke vagyok rá, hogy mint űrkutatási szakírót felkértek a NASA és az űrhajózás történetét bemutató nemzetközi utazó űrkiállítás tárlatvezetőjének. Nézze meg hogyan élnek a világűrben az űrhajósok, mit látnak, mit használnak, mit esznek, isznak. A Getaway to Space Udine, Koppenhága, Prága és Brüsszel után, európai „turnéjának” utolsó állomásaként Budapesten látható március 15-éig. A Millenáris Parkban 3000 négyzetméteren testközelből látható a Szojuz kabin, a Space Shuttle pilótafülkéje, a Spacelab modul, a Mir űrállomás és egy holdautó is. De láthatja a űr-Coca Cola mellett a matyó mintás magyar űrételeket és Farkas Bertalan űrben viselt ruháját is. Megsimogathat egy darabot a Holdból, hiszen egy nagyobb holdkőzet is kiállításra került. Sőt! Beülhet az űrrepülőgép kormánya mögé és landolhat vele a floridai leszállópályán. Repülhet az F18-as vadászrepülőgép szimulátorokba. Megnézheti milyen az űr-WC a nemzetközi űrállomáson (használni nem lehet! ). A zeró gravitációs géppel űrsétát tehet és szerelhet az űrhajósokhoz hasonlóan. De ha új profil képet szeretne a Facebookra, bújjon be egy szkafanderbe és már mehet is a szelfi! A bátrabbak kipróbálhatják az űrhajóskiképzésen is használatos pörgettyűt is. Hasonló kiállítást eddig csak az USA-ban láthatott az ember.
Január 23-án szombaton „űr-buszt” indítunk felsőzsolcai és miskolci beszállási lehetőségekkel a kiállításra. Az utiköltség 2200 forint a belépő ára 2400 forint (felnőtt, gyerek, nyugdíjas egy ár!). A tárlatvezetés kb. 40-50 perc, utána még egy óra szabad programot biztosítunk az interaktív kiállítás felfedezésére. Jelentkezni január 20-áig kizárólag emailben (névvel, cimmel telefonszámmal és hogy hány fővel jönnének) lehet, de telefonon szívesen adok egyéb felvilágosítást (jelentkezést azonban ott nem tudok elfogadni!)

e-mail(Németh Csaba)              nemethcs@zsolcatv.hu 06304456761

Kérem, hogy iskolás csoportok külön jelentkezzenek, számukra hétközben külön buszt biztosítunk 2200 forint utiköltség és hétfőn 1600 ft/fő, keddtől-péntekig 1800 ft/fő belépő árral. A tárlatvezetés természetesen itt is ingyenes.

weboldal:
https://urkiallitas.hu
video:
https://www.youtube.com/watch?v=HUoheANOE68
Facebook:
https://www.facebook.com/events/417028835160044/

Vélemény, hozzászólás?