Ingyen védelmet ad Androidra a Kaspersky

Az új androidos alkalmazás, a Phound! lehetővé teszi a felhasználóknak, hogy egyszerűen megvédjék okostelefonjukat és a számukra értékes adatokat.
A Phound! – neve a phone (telefon) és a hound (vadászkopó) szavakból áll össze – segítségével a felhasználók gyorsabban megtalálhatják elveszett eszközeiket, illetve könnyedén elrejthetik értékes információikat a kíváncsi szemek elől.

A vállalat egyik felmérése szerint az internetezők 5 százaléka – egyes országokban a hatoda – vesztette el okostelefonját vagy tabletjét figyelmetlenség vagy lopás miatt egy év alatt. Ugyanakkor a válaszadók 36 százaléka elismerte, hogy eszköze tartalmaz olyan bizalmas adatokat, amelyek semmiképpen sem kerülhetnek rossz kezekbe. A Kaspersky Phound! alkalmazást arra fejlesztették, hogy megakadályozza az ilyen helyzeteket.

A Phound! alkalmazás segítségével könnyedén ellenőrizhetjük mobil készülékeinket, valamint a My Kaspersky portálon keresztül elérhetjük a rajtuk tárolt személyes adatainkat. Ha egy eszközünk elvész vagy ellopják, az applikáció segítségével gyorsan és egyszerűen blokkolhatjuk azt, amellyel megakadályozhatjuk, hogy jogosulatlan személyek hozzáférjenek az adatainkhoz. Továbbá a GPS, GSM vagy Wi-Fi hálózatok segítségével egyszerűbben meghatározhatjuk a készülékünk pontos helyét. Hogy könnyebben megtaláljuk, felvételeket készíthetünk az elülső kamera segítségével, vagy üzenetet küldhetünk a készülékünk kijelzőjére.

Phound

Amennyiben csak szem elől tévesztettük a készülékünket otthon vagy az irodában, a riasztás funkció segítségével egyszerűen megtalálhatjuk: ez addig ad hangos jelzést, amíg be nem írjuk a titkos kódunkat. A Phound! alkalmazással távolról törölhetjük a készülékünkön tárolt személyes adatokat, beleértve a névjegyzéket, az üzeneteket, a fotókat és az SD kártya teljes tartalmát, valamint hardver resetet hajthatunk végre, ha szükséges.

„Sok felhasználó manapság kizárólag csak a mobil eszközén tárolja a legfontosabb adatait, telefonszámokat, személyes üzeneteket, privát fotókat és hasonlókat. Ez azt jelenti, hogy az okostelefonoknak és a tableteknek hasonló biztonságra van szükségük, mint egy bank széfjének. Az okostelefonok azonban – ellentétben a páncéltermekkel -kicsik, hordozhatók és könnyen rossz helyre kerülhetnek. Ezért is hoztuk létre legújabb biztonsági megoldásunkat, amely megakadályozza, hogy illetéktelen kezekbe kerüljenek a legféltettebb adataink.” – mondta Alexey Chikov, a Kaspersky Labtól.

A Phound! alkalmazás elérhető a Google Play áruházban.

Forrás: hirado.hu

Vélemény, hozzászólás?