Hivatalos közlemény Schumacher családjától

Hivatalos közlemény Schumacher családjától

2014. március 12. 09:40 Forrás: ESPN

 

Michael Schumacher családja továbbra is bízik az ex-versenyző felépülésében, sőt legújabb közleményük szerint néha egy-két apró, de biztató jel is utal arra, hogy a korábbi világbajnok idővel fel fog ébredni. A német sportember hozzátartozói ismét kihangsúlyozták, az ébresztés egy rendkívül hosszú folyamat, ezért mindenkitől türelmet kérnek.

Michael Schumacher (Fotó:MTI/EPA/DIEGO AZUBEL) Michael Schumacher (Fotó:MTI/EPA/DIEGO AZUBEL)

Legutóbb múlt pénteken érkezett hivatalos tájékoztatás a hétszeres világbajnok állapotáról, amikor menedzsere, Sabine Kehm egyértelművé tette, hogy továbbra is az ébresztés fázisában van. Valamivel korábban a La Gazetta dello Sport arról tájékoztatta olvasóit, hogy Schumacher már „önállóan lélegzik és reagál az ismerős hangokra” . A menedzser az olasz sajtóban megjelenő híreszteléseket is spekulációnak nevezte, és újfent kijelentette, hogy pontos tájékoztatást csak a menedzsment, a család, avagy a sportembert ápoló orvosi stáb adhat. Szerdán a német ex-versenyző családja is kiadott egy hivatalos közleményt.

„Továbbra is biztosak vagyunk abban, hogy Michael át fogja vészelni ezt az egészet, és fel fog ébredni!” – olvasható a család kommünikéjében. „Néha vannak apró, erre utaló jelek, igaz tisztában vagyunk azzal, hogy ez egy rendkívül hosszú folyamat, szóval nagyon türelmesnek kell lennünk. Michael súlyos sérüléseket szenvedett. Nagyon nehéz felfogni, hogy ő, aki annyi bizonytalan szituációból kijött már, ilyen banális helyzetbe került, ez rettenetesen fájó. Az már az első pillanatokban egyértelmű volt, hogy egy kemény, hosszú küzdelem vár rá. Mi is részt veszünk ebben a harcban és az orvosok is, akikben maximálisan megbízunk. A folyamat hossza nem számít!”

Később ismét kifejtették, hogy a jelenlegi helyzetben rendkívül fontosnak tartják Schumacher magánéletének védelmét és hálásan olvassák a rengeteg jókívánságot. „Szívmelengető, hogy ennyi együttérzést, szimpátiát kapunk, hálásak vagyunk a különféle jókívánságokért. Azonban azt sem szabad elfelejteni, hogy Michael családja rendkívül törékeny helyzetben van. Emlékezhetünk arra, hogy korábban ő is védte a hozzátartozóit a nyilvánosságtól, védte azok magánéletét. Igyekszünk pozitív energiákat közvetíteni Michael felé, és hisszük, hogy ez segíthet rajta, ahogyan azt is, hogy meg fogja nyerni ezt a csatát!”

Vélemény, hozzászólás?