Forgalmi fennakadások, elöntött utak Miskolcon

Forgalmi fennakadások, elöntött utak Miskolcon

 

felhoszakadas_130624_ja_5.jpg

Nagy erejű széllel csapott le a zivatar hétfőn este nyolc óra körül Miskolcra. Lyukóban és Perecesen fákat döntött ki a vihar, a hirtelen lezúduló, nagy mennyiségű csapadékot a csatornák sokfelé nem tudták elvezetni, ez több helyen már a közlekedést is akadályozta. Kondón, Radostyánban, Varbón és Ózdon ugyancsak problémákat okozott az átvonuló vihar.

23.00
A rendőrségtől megtudtuk, a Thökölyn már nem kell terelni, a Bajcsyn, a felüljáró alatt azonban továbbra sem lehet közlekedni.

21.00
Hudák Andrea
, a B.-A.-Z. Megyei katasztrófavédelmi Igazgatóság hivatalvezetője arról tájékoztatta portálunkat, hogy Miskolcon a Búza téren, a Soltész Nagy Kálmán úton és Hejőcsaba egyes részein is be kellett avatkozniuk a tűzoltóknak az elöntések miatt. Több helyen kézi erővel tisztították ki a vízelvezetőket, átereszeket, hogy megkönnyítsék a felgyűlt víz lefolyását – egyes helyeken szivattyúzásra is szükség volt. Lyukóba és Perecesre fakidőléshez riasztották őket, komolyabb káreseményről, személyi sérülésről eddig nem kaptak bejelentést. Hudák Andrea elmondta, a térségben Kondón, Radostyánban, Varbón és Ózdon is riasztást kaptak a tűzoltók, a lezúduló, hatamas mennyiségű víz miatt.

vihar_csatorna_ta_130624.jpg
Ez a felső-majláthi csatorna sem bírta az iramot

A forgalomban is fennakadásokat okozott, hogy a csatornák nem tudták elvezetni a hirtelen lezúdult esőt. Helyszíni információink szerint a legnagyobb gond a Thököly utcánál, illetve a Bajcsy-Zsilinszkyn jelentkezett, mindkét helyen a rendőrség terelte a forgalmat.
Az előbbi járhatatlanná vált a víz miatt, a Bajcsyn pedig a felüljáró alatt nem lehet elmenni autóval, de a villamost is megállították. A 31-es buszt viszont elengedik – a síneken tud haladni. A Centrum és Felső-Majláth között rendesen jár a villamos.
felhoszakadas_130624_ja_21.jpg

Ugyancsak áll a víz a Soltész Nagy Kálmán utcán, a Vízügyi kereszteződésnél, de ott halad a forgalom. Ugyanúgy nehezen birkóztak meg a csatornák az esővel a belvárosban a Rákóczi után, és Hejőcsabán is. Lényegében elmondható, hogy mindenütt áll a víz az utak szélén.

vihar_szinvaterasz_ta_130624.jpg

A Szinva vízszintje is megemelkedett, a Szinva teraszon, ahová hamar kilép, elérte a második lépcsőt. Viszont a patak láthatóan nem fenyeget kiöntéssel.
Az Avas alatti utcákra, így például a Papszerre és még a Rákóczira is, jelentős sarat hordott le az eső, ami az autósoktól fokozott figyelmet kíván!

minap.hu
Fotó: Juhász Á., Tajthy Á.

Találatok: 5

Vélemény, hozzászólás?