Finisben a Selyemréti fürdőfejlesztés

Finisben a Selyemréti fürdőfejlesztés

 

selyemret_130617_ja_8.jpg

Vízzel telt meg a hétvégén az új csúszdamedence és hamarosan feltölthetik a többit is a Selyemréti Strandfürdőben, ahol lassan finisbe ér a munka. Több helyen már nyírták is az új füvet, ahol majdan napozhatunk, és jól halad az új bejáratok, büfék, öltözők felújítása is.

Bodnár László, a Miskolci Turisztikai Kft. főmérnöke érdeklődésünkre megerősítette, valóban vízzel töltötték meg a csúszdamedencét, és további pozitív hírekkel is tudott szolgálni.
– Az elmúlt időszakban már igen látványossá vált az építkezés, a parkosítás, aki jár ki a strandra, az láthatja, hogy napról napra „készebb” állapotba kerülnek a medencék és a mellette lévő területek is – mondta.

selyemret_130617_ja_25.jpg

Az elkövetkezendő hetekben parkosított zöld területté alakul még az is, ahol most munkagépek dolgoznak, illetve kialakítanak három strandröplabda pályát is, olyanokat, melyeken akár nemzetközi mérkőzéseket is lehet majd játszani, de lesz strandfoci pálya is.
– A többi medence – a gyermek-, a tan-, a dögönyöző- és az ülőmedence is 98 százalékos készültségben van már, ezeket a napokban fogjuk tesztelni, azaz vízzel feltölteni – mondta Bodnár László.
A főmérnök elmondta azt is – és erről egyébként többször beszámoltunk mi is –, hogy az unió által támogatott és mintegy egymilliárd forintba kerülő fejlesztésen felül a Miskolci Turisztikai Kft. önerős beruházásként felújítja a nyári öltözőépületet, ahol lesz női és férfiöltöző, megmarad a régi pavilonos öltözősor is, és két új büfével, egy lángosossal, egy fagylaltozóval és egy kávézóval nyitnak július elején. Ezen felül újból megnyílik a nyári épületnél található nyári bejárat, és egy új, téli-nyári bejárat is létesül, parkkal a főépület mellett. Megújul a szaunatér is, ami egy infraszaunával merülődézsával és pihenőtérrel is bővül.
selyemret_130617_ja_23.jpg

A felújított és kibővített, új Selyemréti Strandfürdő júliusban nyit.

Tajthy Á.
Fotó: Juhász Á.

forrás:minap.hu

Vélemény, hozzászólás?