Először rendeztek örömünnepet Miskolcon

2016. augusztus 13.
… de hagyományteremtő céllal. A Holdam Egyesület szombaton Miskolctapolcára várta a miskolciakat, hogy a különböző „tereken” bemutassák: az életet láthatjuk szépnek, örömtelinek is!

Csincsi Bernadett, a Holdam Egyesület tagja ismertette, az ország első örömünnepét Veszprémben rendezték meg, még 2014 nyarán. Ő maga még ebben a dunántúli városban élte meg az első örömünnepeket, majd Miskolcra költözve, a Holdam Egyesülettel úgy gondolták, hogy közös erővel itt is megrendeznek egy ilyen programot. Miskolc városa elsőként csatlakozott egyébként a kezdeményezéshez.

– Fontosnak tartjuk felébreszteni az emberekben azt, hogy gondolkodjanak el azon, mi okoz örömet az életben. Valójában minden percnek lehetne örülni, ha máshogy gondolkodunk. Arra kívánunk rámutatni, hogy „kóstolják meg” az életet ilyen oldalról! Bízunk abban, hogy sok embernek tudunk örömet szerezni ezzel a programmal, dalokkal, beszélgetésekkel, előadásokkal, vagy akár csak egy szép szóval is – fogalmazott Csincsi Bernadett.

oromunnep_160813_vcs_24.jpg

A Miskolci Örömünnep hiánypótló fesztivál a környéken, ahol az egészségtudatos családok hasznosan és önfeledten tölthettek együtt egy örömteli napot páratlan természeti környezetben. A programok összeállításánál fontos szempont volt, hogy minden korosztály megtalálja a kedvére való és örömteli tevékenységeket. Ehhez olyan helyszíneket látogathattak meg, mint egyebek mellett a „Csendes-Ülő”, ahol fitoterápia és természetgyógyászat várta őket, vagy a „Mozgás-tér”, ahol a testmozgás állt a középpontban. Minden korosztályt igyekeztek megszólítani a szervezők.

oromunnep_160813_vcs_29.jpg

A programkínálatban szerepeltek egészséges életmódot hirdető előadások, gyógytechnikák és mozgásformák bemutatása illetve kipróbálása, koncertek, verselés, alkotás, játékok kicsiknek és nagyoknak, baba-mama sátor, férfi sátor, vásárfiák az egészség-, és környezettudatosság jegyében.

Forrás:

minap.hu/Kujan István/Miskolc Televízió

Vélemény, hozzászólás?