Digitális forradalom Miskolcon – minden második miskolci polgár számítógéphez jut

Illusztráció

Magyarország legnagyobb lakossági számítógépes fejlesztése történik az elkövetkező fél esztendőben Miskolcon.

A Kormány döntése alapján, a Miskolcon és környékén élők 20 000 db laptop térítésmentes használatát igényelhetik a jövőben. A cél a digitális fejlődés elősegítése, az itt élő közösség info-kommunikációs készségének növelése.

A „Miskolc és agglomerációja digitális közösség” című programot, amellyel szakmai pályázatot nyújtott be a város, a rendkívüli kormányzati intézkedéseket szolgáló tartalékból támogatja a kormányzat.

A kormány ezzel a döntésével a digitális írástudásnak a XXI. században betöltött jelentőségére épített. A cél az, hogy a digitális fejlődés munkahely és közösségteremtő lehetőségét kihasználja a város lakossága. A cél, hogy a hátrányos helyzetű régióban a fejlődés egyik meghatározó előfeltételét támogassuk, ösztönözzük.
A Program az állam, az Európai Uniós források és az érintett piaci szervezetek társfinanszírozásában jön létre.
A projektet a Nemzeti Információs Infrastruktúra Fejlesztési Intézet (továbbiakban: NIIFI) közreműködésével bonyolítja le Miskolc Megye Jogú Város Önkormányzata.

A kormányhatározat végrehajtását, azaz a helyi önkormányzat által elvégezhető feladatokat Miskolc Város Önkormányzata átvett közfeladatként látja el.
Ennek érdekében van szükség a város közgyűlésének az ezzel kapcsolatos határozat elfogadására.
Ezt a határozatot vette napirendjére mai ülésén a közgyűlés, és ez az oka annak is, hogy ennek a korszakalkotó programnak a hivatalos indulása előtt már tájékoztatom a város közösségét.

Vélemény, hozzászólás?