Csibéket osztott a Minden Gyerek Lakjon Jól Alapítvány az ózdi térségben

Csibéket osztott a Minden Gyerek Lakjon Jól Alapítvány az ózdi térségben

Ózd, 2014. május 22. A Minden Gyerek Lakjon Jól Alapítványtól kapott képen az alapítvány akciója keretében naposcsibét osztanak a rászoruló családoknak Ózd farkaslyuki városrészében 2014. május 22-én. Ózd, 2014. május 22. A Minden Gyerek Lakjon Jól Alapítványtól kapott képen az alapítvány akciója keretében naposcsibét osztanak a rászoruló családoknak Ózd farkaslyuki városrészében 2014. május 22-én. – © MTI Fotó: Minden Gyerek Lakjon Jól Alapítvány
Ózd, 2014. május 22., csütörtök (MTI) – Csibéket osztott rászorultaknak a Minden Gyerek Lakjon Jól Alapítvány csütörtökön az ózdi kistérségben, három településen összesen csaknem ötszáz család jutott hozzá az állatokhoz és a nevelésükhöz szükséges táphoz.

Hegedűs Zsuzsa miniszterelnöki főtanácsadó, az alapítvány kuratóriumának elnöke az MTI-nek elmondta, hogy ebben az évben 28 településen összesen 2028 rászoruló család kap vetőmagot, malacot, csirkét és kacsát.

Csütörtökön Borsodnádasdon, Borsodbótán és Ózd Farkaslyuk városrészében osztottak ki összesen 496 rászoruló családnak együttesen több mint 17 ezer csibét. A családok az állatok neveléséhez 40 kilogramm tápot is átvehettek.

Mint mondta, azok a települések pályázhattak a támogatásra, ahol valamennyi halmozottan hátrányos helyzetű család benne van a programban.

Az alapítvány hamarosan Békés megyei hátrányos helyzetű településeken folytatja az akciót.

Hegedűs Zsuzsa emlékeztetett arra: az alapítvány három évvel ezelőtt 300 település több mint 15 ezer családját támogatta vetőmaggal, élőállattal, 2012-ben 204 település majdnem 13 ezer család jelentkezet az alapítványi támogatásra, az elmúlt évben pedig 83 település 7455 családját támogatták, idén pedig mintegy hétezer családot támogatnak.

Mindez a közmunka programnak köszönhető, egyre többen dolgoznak, így az alapítvány támogatására már kevésbé szorulnak rá – tette hozzá.

– MTI –

Vélemény, hozzászólás?