Bianchit eszméletlen állapotban szállították kórházba

Bianchit eszméletlen állapotban szállították kórházba

2014. október 05. 10:29 Forrás: Boxutca

Komoly balesetet szenvedett Jules Bianchi a Japán Nagydíj hajrájában. A franciát mentőautóval egy helyi kórházba szállították.

Jules Bianchi - Fotó: xpbimages.com
Jules Bianchi – Fotó: xpbimages.com

A Marussia versenyzője a 46. körben az S-kanyaroknál csúszott ki a pályáról, s csapódott egy az autók mentésére szolgáló darunak. Jules Bianchit előbb a pályakórházba szállították, majd a rossz időjárási körülmények miat mentőautóval egy helyi kórházba. Az első hírek szerint eszméletlen állapotban volt.

– Az FIA sajtósa, Matteo Bonchani a futamot követően az újságíróknak nyilatkozott: „A versenyző eszméletlen állapotban van, egy mentőautó szállította a kórházba, mivel a helikopterrel nem lehetett felszállni ilyen körülmények között. Jelentkezni fogunk további információkkal – jelenleg mást nem mondhatok. Olyan gyorsan új hírekkel szolgálunk, amennyire csak lehet.”

– Időközben Adrian Sutil is nyilatkozott, aki elmondta: Bianchi az ő autójának mentésére igyekvő darunak ütközött neki a 7-es kanyarnál. „A sárga zászló lendült, miután egy vízátfolyáson felúsztam az egyre erősödő esőben, és egy körrel később a sárga zászló mellett Jules érkezett és ugyanúgy megpördült, ahogyan én. Többé-kevésbé ugyanolyan kicsúszás volt, de a végkimenetele sokkal komolyabb. A daru éppen jött az autóm mentérésre, és ez akkor történt” – mondta a német a Sky Sportsnak

A kérdésre, nem kellett volna-e várni egy kicsit a traktor beküldésével, a német elmondta: „Erről a kanyarról mindenki tudja, hogy a legnehezebb fordulók egyike, és ha elvéted, az eső pedig erősödik… nos, ha baleseted van ott, talán el kell gondolkodni a biztonsági autó beküldésén.”

– Martin Brundle, a Sky szakértője hozzátette: „Vannak akik, arról beszélgetnek, hogy sárga zászló volt, de ettől még nem lassítasz le annyira, hogy ne tudj megpördülni. Ha egy autó megpördül ilyenkor, mindig nagyobb az esély, hogy egy másik is megprödül ugyanott”

– A francia Canal+ szerint Bianchi Marussiájának cockpitje súlyosan megsérült az ütközés során. Közben az is kiderült, hogy a legközelebbi nagyobb kórház 70 km-re van a pályától – a helikopter ide szállította volna a versenyzőt. Végül azonban egy kisebb, közelebb lévő létesítményt választottak.

– Felipe Massa és Marco Mattiacci, a Ferrari csapatfőnöke a hírek szerint máris útnak indult Bianchihoz a kórházba.  Mint ismert, a francia évek óta a Ferrari akadémiájának tagja, menedzsere pedig a brazil útjait is egyengető Nicolas Todt.

további képek: https://www.dailymail.co.uk/

f2 f1

Vélemény, hozzászólás?