Autósok tízezrei úszhatják meg a parkolási bírságot

Autósok tízezrei úszhatják meg a parkolási bírságot

Forrás: M1 Híradó | 2014. 01. 10. 20:49:00

Eltűntek a pótdíjakkal és büntetésekkel kapcsolatos iratok. A főváros és két kerületi önkormányzat tulajdonában lévő parkolási kft. a pótdíjak behajtásával megbízott ügyvédet tartja felelősnek a történtekért. Az ügyvéd ezt vitatja. Az ügyészség nyomozást rendelt el az ügyben.

Budapesten “mikuláscsomag” kerül a parkolójegy nélkül várakozó autókra. Ha a tulajdonos nem fizeti be a pótdíjat, a parkolási társaság egy éven belül ügyvédet bízhat meg a követelés behajtásával. A Budapesti Önkormányzati Parkolási kft. 2007-ben 136 ezer ilyen ügyet adott át egy ügyvédi irodának. A cég szerint az ügyvéd 35 ezer üggyel egyszerűen nem számolt el, ezért feljelentést tett.

Az ügyben a Budapesti Nyomozó Ügyészség ügyvédi visszaélés bűntettének gyanúja miatt december 30-n elrendelte a nyomozást. Gyanúsított még nincs, így az eljárás jelenleg ismeretlen tettes ellen folyik – mondta el a Híradónak Bagoly Bettina, a Fővárosi Főügyészség szóvivője.

Az ügyvéd az M1 Híradójától értesült az ellene tett feljelentésről és a nyomozás elrendeléséről. Azt mondja, minden aktával elszámolt és tiszta a lelkiismerete. “Igazából az én tevékenységem, illetve az én irodám tevékenysége is hozzájárult ahhoz, hogy azok az önkormányzatok, amelyek tulajdonosok ebben a cégben, azok több száz millió forint haszonbérleti díjhoz jussanak” – mondta Németh László Alajos.

A Híradó értesülései szerint az ügyészség vizsgálhatja Rusznák Imre korábbi szocialista fővárosi képviselő, a parkolási cég korábbi ügyvezetőjének szerepét is az ügyben. A volt MSZP-s politikus írta alá ugyanis azt a megbízási szerződést az ügyvéddel, amely alapján a cég több mint 500 millió forintot fizetett ki a parkolási pótdíjak behajtásért.

Vélemény, hozzászólás?