Átgondolatlan gázkészülék rendelet

 

Átgondolatlan az MSZP szerint a rendelet

b_hienahadat_szabaditottak_a_lakossagra!

Átgondolatlan rendelkezés született a gázkészülékek felülvizsgálata kapcsán, melynek során nem vizsgálták, hogy milyen költségekkel jár együtt, és azt kinek kell állnia, mondta sajtótájékoztatóján Bartha György.

Nem csak a felülvizsgálatnak van díja, hanem a javításoknak, karbantartásoknak, cseréknek is, melyet a felülvizsgálatok kapcsán előírnak, mondta az MSZP önkormányzati képviselője a Fényesvölgyi utcán tartott sajtótájékoztatóján. Azért választotta ezt a helyszínt, mert az ottani társasházakban már elvégeztették a felülvizsgálatot, melynek kapcsán csak a társasházat érintő javítások milliós tételre rúgnak, és még ezt követte a lakásokon belüli munka. A lakástulajdonosok ugyanis duplán fizetnek, mert a társasházak, lakásszövetkezetek költségei is őket terheli, hívta fel a figyelmet a képviselő.

A rendeletben megszabott határidőt is keveselte Bartha György, aki szerint most, hogy sorban derülnek ki az anomáliák a fideszes képviselők csak kapkodnak, de nem ismerik el, hogy hibáztak. Felháborítónak nevezte a Csöbör Katalin sajtótájékoztatóján elhangzottakat, mellyel véleménye szerint megsértette a közös képviselőket azzal vádolva őket, hogy oktalanul siettetik a felülvizsgálatokat, miközben csak a hatályos jogszabályokat, előírásokat próbálják betartani és csak az a bűnük, hogy hittek a magyar kormánynak. Éppen ezért felszólította az országgyűlési képviselőt, hogy kérjen bocsánatot a közös képviselőktől.

Érthetetlennek nevezte Kriza Ákos, Miskolc polgármesterének felhívását is, melyben a felülvizsgálat elhalasztását kérte a miskolciaktól. Bartha György szerint ezzel a törvény be nem tartására ösztönzi a lakosságot, miközben teljesen bizonytalan, hogy mi fog történni valójában. Az önkormányzati képviselő szerint, még, ha el is halasztják a határidőt és a felülvizsgálat díját a szolgáltatóra hárítják, akkor sem világos, hogy mi lesz a javítási költségekkel, illetve azokkal, akik már elvégeztették a felülvizsgálatot.

H. I.

Minap.hu

Találatok: 7

Vélemény, hozzászólás?