Átadták a strandot, de nem fürdenek

Átadták a strandot, de nem fürdenek

Átadták a strandot, de nem fürdenekÁtadták a strandot, de nem fürdenek
Miskolc – A vízminőséggel adódtak problémát, így még várni kell az első csobbanásra.

A városvezetők, a városi cégek vezetői, politikusok, a törzsközönség és a sajtó: szép számú vendég volt hivatalos a selyemréti strand hétfői átadó ünnepségére. Dr. Kriza Ákospolgármester megnyitó beszédében jeles napnak nevezte a hétfőit, amellyel véleménye szerint nagyot lépett Miskolcahhoz, hogy újra élhető város legyen.

Ecsetelte a strandfelújítás nehézségeit, utalván arra, hogy a projektet az előző, szocialista városvezetéstől örökölték, s hogy sok nehézséget kellett leküzdeniük a megnyitó ünnepségig. Beszélt arról, hogy a projekthez átvételekor hiányzott az 500 milliós önrész, s hogy az első kivitelezőtől meg kellett válniuk, mert nem csak késésben volt a beruházás, hanem olyan anyagot használt a kivitelezéshez, amely nem szerepelt a szerződésben. Végül a második kivitelező végezte el a beruházást.

Kriza Ákos elismerte, hogy még nincs kész a strand, de magára vállalta a döntést, hogy mégis megtartják az átadó ünnepséget. Igaz, így a nagyközönségnek még néhány napot várnia kell a strand birtokba vevésével.

Körbejártuk…

– Nem tökéletes a víz minősége, ezért kell néhány napot várni – fogalmazott.

A polgármester nem csak az alvállalkozóknak, hanem azoknak az önkénteseknek, valamint a holding dolgozóinak és családtagjaiknak is köszönetet mondott, akik aktívan részt vettek a takarításban és az utolsó napok munkálataiban.

A megnyitón jelen volt Simicskó István államtitkár is, aki beszédében gratulált az új létesítményhez. Csöbör Katalinországgyűlési képviselő pedig azt hangoztatta, tervezik, hogy hét végén mindenki számára megnyitják a strandot.

A szalagátvágás után a jelenlévő vendégeket körbevezették a strand mintegy 2000 négyzetméteres területén. Megnézhették a megtöltött medencéket, a csúszdákat, de azt is látni kellett, hogy a fű még itt-ott hiányzik, a focipálya befejezéséhez is szükség van még némi időre.

Szabó Mátét, a miskolci önkormányzat megbízott szóvivőjét arról kérdeztük, milyen probléma adódott a víz minőségével. Megtudtuk, az esőzés olyan baktériumokat mosott bele a medencék vizébe, amit a hypo sem tudott kiölni. Így bár átmosták, napok kellenek, még az ÁNTSZ engedélyt ad a nyitásra.

A szóvivő nem erősítette meg Csöbör Katalin szavait, miszerint hét végén nyitnak, mint mondta, a pontos időpontról értesítik majd a sajtót.

ÉM-HM


A selyemrétiről pró és kontra

MSZP: már két éve átadhatták volna a strandot. Polgármester: nincs joguk kritizálni. 

Azért jöttek, hogy együtt örüljenek a miskolciakkal, hiszen a beruházást még ők indították – mondta Simon Gábor, az MSZP országgyűlési képviselői hétfőn a selyemréti strand megnyitója után tartott sajtótájékoztatón. De azt sajnálják, folytatta, hogy az átadás nem két évvel ezelőtt történt meg: a közbeszerzés ugyanis már 2010-ben lezajlott. Varga Lászlóországgyűlési képviselő hangsúlyozta, szeretné, ha a többi elkezdett beruházás is folytatódna, de a strandon kívül mást nem tud felmutatni a mostani városvezetés. Tompa Sándorönkormányzati képviselő pedig arról beszélt, hogy a strand is annak bizonyítéka, hogy a beruházások városvezetési ciklusokon át nyúlnak. Kriza Ákos szavaira, miszerint úgy örökölték a beruházást, hogy hiányzott az 500 milliós önrész, azt válaszolták, ez nem igaz: uniós pályázatot nem lehet úgy beadni, ha nincs meg hozzá az önrész fedezete.

Az elhangzottakra közleményben reagált dr. Kriza Ákospolgármester. Szerinte az MSZP-nek nincs sem erkölcsi, sem szakmai alapja kritikát megfogalmazni: úgy látja, hogy az előző városvezetés idején nem tudták a megkezdett projekteket befejezni.

Forrás:boon.hu

Vélemény, hozzászólás?