A vízszolgáltatás díja is csökken Miskolcon

A vízszolgáltatás díja is csökken Miskolcon

 

vizivas_110602_ja_1.jpg

Miskolcon is csökken több közszolgáltatás díja. Ahogy arról korábban beszámoltunk a rezsicsökkentés érinti a szemétszállítás díját, de emellett a MIVÍZ Kft. által nyújtott szolgáltatásokat is.

A földgáz, az áram és a távhő szolgáltatás díjának 10 %-os mérséklése után 2013. július 1-től a víz- és csatornaszolgáltatás díjai is csökkennek a kormány intézkedéseinek köszönhetően.
A MIVÍZ Kft. 2013. július 1-től 10%-kal csökkenti lakossági díjait ellátási területén, Miskolcon és Felsőzsolcán. Ez azt jelenti, hogy az idén érvényes közműves ivóvízellátás és közműves szennyvízelvezetés, valamint a távfűtéses lakásokban nyújtott melegvíz szolgáltatás vízdíjának díjtételei, és a települési folyékony hulladék elszállításának (szennyvízszippantás) díjai is 10 %-kal csökkennek ez év július 1-től – tájékoztatta honlapunkat Üszögh Lajos, a társaság ügyvezető igazgatója.

Ebből adódóan a 2013. június 30-i, illetve az azt megelőző leolvasási időszakra vonatkozó szolgáltatásért a MIVÍZ Kft még a díjcsökkentés előtti áron, július 1-től azonban már a 10 %-kal csökkentett egységárak alapján számláz. Az árváltozás napját (2013.07.01.) is magába foglaló számlázási időszakra a fizetendő díjat a MIVÍZ Kft. a felhasználás időarányos megosztásával és a megfelelő díjtétel alkalmazásával állapítja meg. A kéthavi időtartamból a júniusi fogyasztás (10 nap) még nem tartalmazza a díjcsökkentést, de július 1-től augusztus 19-éig már 10%-kal kevesebbet kell fizetnie a fogyasztónak.

A MIVÍZ Kft. a számlalevélen tételes tájékoztatást ad majd a rezsicsökkentés mértékéről, s az így keletkező megtakarítás összegéről – az adott számlán szereplő elszámolási (számlázási) időszakot tekintve, és összesítve is, tette hozzá az igazgató.
A díjváltozásra tekintettel – a víziközmű-szolgáltatásról szóló törvénynek megfelelően a MIVÍZ Kft lehetőséget biztosít a lakossági felhasználók számára, hogy július 1. és 5. között a 2013. június 30-i vízmérő adatokkal kapcsolatban bejelentést tegyenek. Erről a MIVÍZ Kft. ügyfélszolgálatán személyesen és telefonon, valamint a MIVÍZ Kft. honlapján kaphatnak bővebb tájékoztatást.

H. I.

Minap.hu

Vélemény, hozzászólás?