A Miskolcot elkerülő útszakaszról tájékoztattak

A Miskolcot elkerülő útszakaszról tájékoztattak

2013-10-15 20:49

arnot_forum_131015_ja_4.jpg

Lakossági fórumon számoltak be kedden Arnóton arról a közel 14 milliárd forintos projektről, melynek során megépítik a Miskolcot észak felől elkerülő, közel 6 kilométer hosszú útszakaszt, mely a belváros tehermentesítése mellett fontos árvízvédelmi feladatokat is ellát majd. Csöbör Katalin országgyűlési képviselő mellett az építkezés tervezői és kivitelezői is jelen voltak a lakossági fórumon, melyet a környező településeken – köztük Miskolcon – is megismételnek majd.

– Végre eljött az idő, amikor lakossági fórumon tájékoztathatunk a projektről – emelte ki Csöbör Katalin országgyűlési képviselő a keddi eseményen a „komoly összegű”, mintegy 14 milliárd forintos beruházás kapcsán. Hozzátette, rengeteg egyeztetésen vettek részt az előkészítés során. Emlékeztetett ugyanakkor, a 2010-es nagy árvíz miatt új terveket kellett készíteniük, de most már lakossági fórumon számolhatnak be a Miskolcot és más települések mellett Arnótot is védő gátról és útszakaszról.
– A 2015 tavaszára elkészülő új útszakasz ugyanakkor mind Miskolc, mind a környező települések lakosságának életét megkönnyíti majd a közlekedés szempontjából – hangsúlyozta az országgyűlési képviselő.
arnot_forum_131015_ja_11.jpg
Mint ismert, a tervezett, csaknem hat kilométer hosszúságú út az M30-as autópálya végcsomópontjától indulva kerüli meg Miskolcot. A szakasz egyebek mellett tartalmaz egy hidat és egy csomópontot autópálya-felüljáróval, valamint négy földútcsatlakozást is. A felsőzsolcai gát azóta megépült, az új szakasszal pedig Arnót, Miskolc, a Csorbatelepi-tó és környéke is védelem alatt lesz.
Üveges István, Arnót polgármestere történelmi jelentőségűnek nevezte a közel 3,3 kilométer hosszúságú körgát megépülését a település életében. Emlékeztetett, 1974-ben, majd 2010-ben is súlyos károkat okozó árvíz sújtotta a települést. Egyúttal reményét és hitét fejezte ki, hogy az árvízvédelmi gondok ezzel a beruházással megoldódnak.
Oláh Gábor arnóti lakos elmondta, maga is emlékszik még mindkét nagy árvízre. Tettek ugyan lépéseket a védelem érdekében véleménye szerint korábban is, de bízik benne, hogy a mostani beruházással megoldódik Arnót árvízi védelme.
arnot_forum_131015_ja_10.jpg
A fórumon megjelent arnótiak látványos, térképekkel és ábrákkal kiegészített prezentációt tekinthettek meg a beruházásról, majd kérdéseket fogalmazhattak meg azzal kapcsolatban. Mint megtudtuk, a lakossági fórumot Arnót után Felsőzsolcán és Szirmabesenyőben is megtartják, majd végül Miskolcon tájékozódhatnak az érdeklődők a nagy beruházásról.
K. I.
fotó: J. Á.
minap.hu

Vélemény, hozzászólás?