A Csorba tavon miért nem lehet horgászni?

A Csorba tavon miért nem lehet horgászni?

A Csorba tavon miért nem lehet horgászni?
Miskolc - ”Miért nem lehet a Miskolc melletti Csorba tavon horgászni?” – kérdezte lapunktól horgász Olvasónk. Elmondása szerint a korábbi években mindezek kapcsán nem volt probléma, ha a népszerű, Miskolchoz közeli tóra kért engedélyt, azonban ebben az évben minderre már nem volt lehetősége.

Más tulajdonban

Munkatársunk az Észak-Magyarországi Horgász Egyesületnél érdeklődött az ügy kapcsán, ahol azt az információt kaptuk, hogy a Csorba-tó már nem tartozik hozzájuk, azonban többet nem árultak el.

Más forrásból úgy értesültünk, hogy pályáztatás útján egy befektetőtársaság tulajdonába került a Csorba-tó azon része, ahol eddig horgászni lehetett, azonban az új tulajdonosok egyelőre nem léptek annak érdekében, hogy ismét halat lehessen fogni a Miskolc keleti határában fogható vízen – legálisan.

Nem mellékesen a 94,0 hektár területű tavon ponty, amur, csuka, süllő, és angolna fogható, ugyanakkor a szakemberek szerint az elmúlt időszakban nagyon elszaporodtak a törpeharcsák. A tavon dolgozik egyébként a Diósgyőri Kajak-Kenu Sport Club és a Miskolci Vasutas SC kajak-kenu szakosztálya.

ÉM-JLI

boon.hu

Vélemény, hozzászólás?